باقیمانده بعید که برای روده شما عالی است

سیب زمینی سرد و آب پز ممکن است در منوی رستوران ریتز کارلتون نباشد، اما برخی کارشناسان معتقدند که این غذا یکی از بهترین غذاهایی است که می توانید بخورید – حداقل در مورد سلامت روده شما.

دلیل مفید بودن سیب زمینی سرد برای حفظ محیطی سالم روده به نوع نشاسته موجود در آنها خلاصه می شود. سیب زمینی نپخته و سفید حاوی نشاسته مقاوم است که به این دلیل به هضم مقاوم است. Maz Packham، متخصص تغذیه و موسس Nourishful Nutrition می‌گوید: نشاسته مقاوم برای حمایت از بسیاری از جنبه‌های سلامت و تندرستی ما، از عملکرد روده، هضم و جذب مواد مغذی گرفته تا عملکرد مؤثر سیستم ایمنی، مهم است. این بدان معنی است که از روده کوچک شما به روده بزرگ – یا کولون – دست نخورده و بدون تجزیه شدن توسط بدن شما عبور می کند. سپس فواید تغذیه ای آن توسط میکروب های باکتریایی موجود در روده بزرگ مورد استفاده قرار می گیرد.

وقتی سیب زمینی پخته می شود (زیرا هیچ کس نباید آن را خام بخورد)، نشاسته مقاوم فعال می شود، به این معنی که بدن به روشی کاملا متفاوت با آن برخورد می کند: تبدیل به گلوکز و سپس جذب می شود. پیچ و تاب؟ اگر سیب زمینی پخته شود و سپس بماند تا خنک شود، نشاسته فعال دوباره به نشاسته مقاوم تبدیل می شود، در فرآیندی که به عنوان رتروگراسیون شناخته می شود.

وقتی این نشاسته به روده بزرگ شما می رسد شروع به تخمیر می کند که به ایجاد انبوهی از باکتری های خوب در روده شما کمک می کند. علاوه بر افزایش تعداد باکتری ها، با تغذیه باکتری هایی که از قبل وجود دارند مانند یک پری بیوتیک عمل می کند. Packham توضیح می دهد: “غذاهای پری بیوتیک برای تغذیه و حمایت از رشد باکتری های مفید در روده مانند لاکتوباسیلوس و بیفیدوباکتری ها مهم هستند.” با کمک به کلونیزه کردن باکتری های مفید در روده ما می توانیم به کاهش علائمی مانند نفخ، یبوست یا علائم مشابه IBS کمک کنیم. اگر در نظر بگیرید که نشاسته‌های مقاوم و فیبر تخمیری 90 درصد سلول‌های شما را تغذیه می‌کنند (در مقایسه با اکثر غذاهای دیگر که 10 درصد باقیمانده را تغذیه می‌کنند)، متوجه خواهید شد که چرا گنجاندن آن در رژیم غذایی شما بسیار مفید است.

علاوه بر بهبود سلامت محیط در روده بزرگ، نشاسته مقاوم به روش های دیگری بر بدن تأثیر می گذارد. هنگامی که نشاسته توسط باکتری ها هضم شد، ترکیباتی از جمله گازها و اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه مانند بوتیرات تشکیل می شود که منبع عالی انرژی برای سلول های روده بزرگ است. سالم نگه داشتن روده بزرگ نه تنها برای بهبود هضم و شرایط گوارشی مانند یبوست مهم است، بلکه می تواند خطر ابتلا به سرطان کولورکتال – چهارمین علت شایع مرگ ناشی از سرطان در سراسر جهان را کاهش دهد. اسیدهای چرب که مستقیماً توسط سلول‌های روده بزرگ استفاده نمی‌شوند، سپس در بقیه بدن حرکت می‌کنند، جایی که نقش ضدالتهابی مهمی دارند.

اگر در مورد نحوه خوردن آنها گیر کرده اید، توصیه های پکهام را در نظر بگیرید و سیب زمینی پخته شده سرد را با سایر غذاهای مناسب روده در یک کاسه سالاد پر شارژ ترکیب کنید. او می‌گوید: «ترکیب سیب‌زمینی سرد با کیمچی یک گزینه ناهار مناسب برای روده است، زیرا پری بیوتیک موجود در سیب‌زمینی می‌تواند به عنوان غذا برای باکتری‌های پروبیوتیک موجود در کیمچی عمل کند. سیب زمینی های سرد همه کاره هستند، بنابراین می توانید آن ها را با انتخاب پروتئین مورد علاقه خود، چه گوشت یا گیاهی، در سالاد خود بریزید و به خوبی کار خواهند کرد.

منبع