در داخل چشم انداز بان چانگ جمعی از یک سال نو قمری ویتنامی برای همه

در زمستان 1976، گروهی از پناهندگان ویتنامی تازه وارد برای اولین بار در سرزمین جدید خود گرد هم آمدند. آن‌ها در آنجا bánh chưng پختند: بلوک‌های کار فشرده و به اندازه کتاب مقدس از برنج چسبناک، گوشت خوک، و لوبیا که به طور سنتی در مناطق شمالی کشورشان به افتخار سال نو قمری درست می‌شوند. اما آنها نتوانستند یک عنصر حیاتی را پیدا کنند. قبل از پخت و پز، مواد تشکیل دهنده در برگ های موز ریخته می شوند که تهیه آن در پنسیلوانیا برفی کمی دشوار بود. از این رو، با نبوغ ترومپ لوئیل، رنگ های خوراکی را روی پوشش پلاستیکی برس کشیدند تا ظاهر خود را تقلید کنند.

دیپ تران، سرآشپز و نویسنده کتاب آشپزی، در حالی که این داستان را درباره مادر شریک زندگی خود بازگو می کند، می گوید: “غذا در کهربا گیر نمی کند.” “غذا تکامل می یابد و پویا است. و جشن های تات شما نیز می تواند تغییر کند.»

سرآشپز دیپ تران، بنیانگذار گروه Banh Chung

عکس توسط جنی افوسو

عکس توسط جنی افوسو



منبع

همه چیز به عنوان جایگزینی برای گردهمایی های خانوادگی سال نو که ترن با آن بزرگ شده بود آغاز شد. تران پس از سال‌ها شرکت در جشن‌ها با بستگانی که از هویت عجیب و غریب او ناراحت بودند، از رویدادهای خانوادگی، از جمله تات، صرفنظر کرده بود. او می‌گوید: «من واقعاً در مورد آن کار می‌کردم و از آن سود زیادی نمی‌بردم. “فقط به این دلیل که ما فامیل هستیم لزوماً به این معنی نیست که باید در کنار یکدیگر باشیم.”

آنها تاکید می کنند که این رویداد دگرباش محور است اما منحصر به فرد نیست. تران توضیح می‌دهد: «هیچ‌کس نمی‌پرسد، «پس کی ازدواج می‌کنی و بچه‌دار می‌شوی؟» «آنقدر روی این نقاط عطف ناهمسانی بزرگسالی متمرکز نیست. این واقعاً یک جشن برای عادی سازی این است که وقتی در جامعه خود دگرباش را تأیید می کنید، به نظر می رسد.

تران که قبلا سرآشپز و صاحب رستوران دوست داشتنی لس آنجلس ویتنامی Good Girl Dinette بود، این نکته را در 11 سال گذشته با گردهمایی سالانه سال نو قمری خود برای درست کردن بان چلو ثابت کرده است. چیزی که به عنوان یک گروه کوچک از دوستان دگرباش شروع شد در سال 2019 به یک رویداد عمومی تبدیل شد. در طی دو سالی که کووید بسیاری از خانواده‌ها را از هم جدا کرد، بیش از 400 نفر از طریق زوم به این رویدادها پیوستند. امسال، در یک شنبه‌ی بی‌سابقه مرطوب و سرد، Tran و گروه Banh Chung او میزبان اولین رویداد شخصی ساخت bánh chưng در سه سال گذشته برای جمعیتی متشکل از 130 نفر در Alma Backyard Farms در کامپتون، کالیفرنیا بودند.