اسپل را با دارچین، زنجبیل، فلفل قرمز، پودر کاری و گارام ماسالا در یک قابلمه بزرگ بریزید. آب ½ لیموترش را اضافه کنید و پوسته نیم آهک فشرده شده را نیز بریزید. به اندازه ای آب بریزید که حدود 5 سانتی متر روی اسپل را بپوشاند. (در صورت لزوم، همیشه می توانید آن را تا نیمه پخت اضافه کنید.) روی حرارت ملایم قرار دهید و به مدت 15 تا 20 دقیقه بجوشانید تا املا تازه پخته شود.
اسپل را در صافی آبکش کنید، دارچین، زنجبیل، فلفل قرمز و پوسته لیموترش را جدا کرده و دور بریزید. کنار بگذارید تا در دمای اتاق خنک شود.
جابجایی: سعی کنید از جو مروارید یا برنج قهوه ای به جای اسپلت استفاده کنید و زمان پخت را بر این اساس تنظیم کنید. اگر به جای اسپلت از سبز زیتونی یا عدس پوی استفاده کنید، سالاد نیز خوشمزه است.
عناصر
- 200 گرم املا مروارید
- ۱ عدد چوب دارچین
- 25 گرم زنجبیل تازه، برش داده شده
- 1 عدد فلفل قرمز از طول نصف شده
- 2 قاشق چایخوری پودر کاری با حرارت متوسط با کیفیت خوب
- گارام ماسالا 1 قاشق چایخوری
- 2 لیموترش
- 2 خوردن سیب، مانند گالا یا کاکس
- 2 قاشق غذاخوری روغن کلزا فوق بکر
- یک دسته کوچک گشنیز (30 گرم)، برگ ها را برداشت
- 2 شاخه نعناع، برگ های آن برداشته و تقریباً پاره شده است
- 50 گرم کاهو بره یا لولو روسو
- نمک دریا و فلفل سیاه
روش
آب 1 و ½ لیموترش باقی مانده را بگیرید. سیبها را از هسته جدا کرده و به مکعبهای تقریباً 1 سانتیمتری خرد کنید و در یک کاسه بزرگ قرار دهید. آب لیموترش و روغن کلزا را اضافه کنید، نمک و فلفل بزنید و هم بزنید تا مخلوط شوند.
مخلوط اسپل را در ظرفی بریزید و روی گشنیز، نعناع و کاهوی بره بپاشید. کمی هم بزنید و سرو کنید.
این با الهام از یک ناهار ساخته شده از مقداری غذای بریانی باقی مانده بود! مقداری کاهو، سیب و کمی آهک اضافه کردم تا تازه شود و نتیجه به طرز شگفت انگیزی سبک و دلپذیر بود. برای این نسخه از اسپلت استفاده میکنم، زیرا بافت بسیار خوبی دارد و دانههای آن مانند برنج به هم نمیچسبند.